Unable to get errata list populated on host view

Hi,

i'm new with katello and i think there is something i do wrong.

I setup one product "centos 6" with 2 repo :
- one for OS url
- one for update url.

I setup the script from https://github.com/brdude/pulp_centos_errata_import
in order to have information about errata. Then synced my product and all
it's ok

I create an activation key (with my "centos 6" product selected) and
register one client (centos 6) with command :
subscription-manager register --org=MyOrg
–activationkey=KEY_Centos6_server.

My host appears on katello's server in "Activation key" --> "associations"
–> "content host" with green spot. When i select this host, i get some
information (hardware, installed packages…) but behind errata i don't see
anything.

When i execute "yum update" on my client. It tell me some packages need to
be updated and it get this information from my katello's repo.

So my question how can i do to get information that update is needed on my
katello web interface?
I did not find any tutorial/documentation describing step by step the way
to do that?

Thanks for help

Is your client running the katello-agent?

··· On Tue, Jan 26, 2016 at 7:16 AM, Lionel Caignec wrote:

Hi,

i’m new with katello and i think there is something i do wrong.

I setup one product “centos 6” with 2 repo :
- one for OS url
- one for update url.

I setup the script from
https://github.com/brdude/pulp_centos_errata_import in order to have
information about errata. Then synced my product and all it’s ok

I create an activation key (with my “centos 6” product selected) and
register one client (centos 6) with command :
subscription-manager register --org=MyOrg
–activationkey=KEY_Centos6_server.

My host appears on katello’s server in “Activation key” --> “associations”
–> “content host” with green spot. When i select this host, i get some
information (hardware, installed packages…) but behind errata i don’t see
anything.

When i execute “yum update” on my client. It tell me some packages need to
be updated and it get this information from my katello’s repo.

So my question how can i do to get information that update is needed on my
katello web interface?
I did not find any tutorial/documentation describing step by step the way
to do that?

Thanks for help


You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"Foreman users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to foreman-users+unsubscribe@googlegroups.com.
To post to this group, send email to foreman-users@googlegroups.com.
Visit this group at https://groups.google.com/group/foreman-users.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Eric D. Helms
Red Hat Engineering
Ph.D. Student - North Carolina State University

Apparently not, it's seems to be installed but nothing run.
[root@test6 ~]# yum list installed | grep katello
gofer.noarch 2.6.2-1.el6
@katello-client
katello-agent.noarch 2.4.0-3.el6
@katello-client
katello-ca-consumer-nyx-adm.cines.fr.noarch
katello-client-repos.noarch 2.4.0-5.el6
@/katello-client-repos-latest
pulp-rpm-handlers.noarch 2.6.4-1.el6
@katello-client
python-gofer.noarch 2.6.2-1.el6
@katello-client
python-gofer-proton.noarch 2.6.2-1.el6
@katello-client
python-isodate.noarch 0.5.0-4.pulp.el6
@katello-client
python-pulp-agent-lib.noarch 2.6.4-1.el6
@katello-client
python-pulp-common.noarch 2.6.4-1.el6
@katello-client
python-pulp-rpm-common.noarch 2.6.4-1.el6
@katello-client

There is no script in /etc/init.d about katello.
I follow step from this documentation
"http://www.katello.org/docs/2.4/installation/clients.html" to install
katello agent.
Have i missed something.?

··· Le mardi 26 janvier 2016 14:16:41 UTC+1, Eric Helms a écrit : > > Is your client running the katello-agent? > > On Tue, Jan 26, 2016 at 7:16 AM, Lionel Caignec > wrote: > >> >> Hi, >> >> i'm new with katello and i think there is something i do wrong. >> >> I setup one product "centos 6" with 2 repo : >> - one for OS url >> - one for update url. >> >> I setup the script from >> https://github.com/brdude/pulp_centos_errata_import in order to have >> information about errata. Then synced my product and all it's ok >> >> I create an activation key (with my "centos 6" product selected) and >> register one client (centos 6) with command : >> subscription-manager register --org=MyOrg >> --activationkey=KEY_Centos6_server. >> >> My host appears on katello's server in "Activation key" --> >> "associations" --> "content host" with green spot. When i select this host, >> i get some information (hardware, installed packages...) but behind errata >> i don't see anything. >> >> When i execute "yum update" on my client. It tell me some packages need >> to be updated and it get this information from my katello's repo. >> >> So my question how can i do to get information that update is needed on >> my katello web interface? >> I did not find any tutorial/documentation describing step by step the way >> to do that? >> >> >> Thanks for help >> >> -- >> You received this message because you are subscribed to the Google Groups >> "Foreman users" group. >> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an >> email to foreman-user...@googlegroups.com . >> To post to this group, send email to forema...@googlegroups.com >> . >> Visit this group at https://groups.google.com/group/foreman-users. >> For more options, visit https://groups.google.com/d/optout. >> > > > > -- > Eric D. Helms > Red Hat Engineering > Ph.D. Student - North Carolina State University >

A little update to help to diagnose.
I finally found service of katello, goferd is running.

I tried to create promote publish and attach to my host a content view but
nothing change.
If il look on package it seems to be ok. but in errata always nothing.
I tried to install a new package from katello to my client --> result OK
I tried to uninstall this package from katello --> result NOT ok

Perhaps something to help, on "host detail" in "installed Products"
section it tells : "You do not have any Installed Products".

I tried to reboot server & client nothing better.

··· Le mardi 26 janvier 2016 14:35:21 UTC+1, Lionel Caignec a écrit : > > Apparently not, it's seems to be installed but nothing run. > [root@test6 ~]# yum list installed | grep katello > gofer.noarch 2.6.2-1.el6 > @katello-client > katello-agent.noarch 2.4.0-3.el6 > @katello-client > katello-ca-consumer-nyx-adm.cines.fr.noarch > katello-client-repos.noarch 2.4.0-5.el6 > @/katello-client-repos-latest > pulp-rpm-handlers.noarch 2.6.4-1.el6 > @katello-client > python-gofer.noarch 2.6.2-1.el6 > @katello-client > python-gofer-proton.noarch 2.6.2-1.el6 > @katello-client > python-isodate.noarch 0.5.0-4.pulp.el6 > @katello-client > python-pulp-agent-lib.noarch 2.6.4-1.el6 > @katello-client > python-pulp-common.noarch 2.6.4-1.el6 > @katello-client > python-pulp-rpm-common.noarch 2.6.4-1.el6 > @katello-client > > > There is no script in /etc/init.d about katello. > I follow step from this documentation " > http://www.katello.org/docs/2.4/installation/clients.html" to install > katello agent. > Have i missed something.? > > > > Le mardi 26 janvier 2016 14:16:41 UTC+1, Eric Helms a écrit : >> >> Is your client running the katello-agent? >> >> On Tue, Jan 26, 2016 at 7:16 AM, Lionel Caignec wrote: >> >>> >>> Hi, >>> >>> i'm new with katello and i think there is something i do wrong. >>> >>> I setup one product "centos 6" with 2 repo : >>> - one for OS url >>> - one for update url. >>> >>> I setup the script from >>> https://github.com/brdude/pulp_centos_errata_import in order to have >>> information about errata. Then synced my product and all it's ok >>> >>> I create an activation key (with my "centos 6" product selected) and >>> register one client (centos 6) with command : >>> subscription-manager register --org=MyOrg >>> --activationkey=KEY_Centos6_server. >>> >>> My host appears on katello's server in "Activation key" --> >>> "associations" --> "content host" with green spot. When i select this host, >>> i get some information (hardware, installed packages...) but behind errata >>> i don't see anything. >>> >>> When i execute "yum update" on my client. It tell me some packages need >>> to be updated and it get this information from my katello's repo. >>> >>> So my question how can i do to get information that update is needed on >>> my katello web interface? >>> I did not find any tutorial/documentation describing step by step the >>> way to do that? >>> >>> >>> Thanks for help >>> >>> -- >>> You received this message because you are subscribed to the Google >>> Groups "Foreman users" group. >>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send >>> an email to foreman-user...@googlegroups.com. >>> To post to this group, send email to forema...@googlegroups.com. >>> Visit this group at https://groups.google.com/group/foreman-users. >>> For more options, visit https://groups.google.com/d/optout. >>> >> >> >> >> -- >> Eric D. Helms >> Red Hat Engineering >> Ph.D. Student - North Carolina State University >> >

Another update,

I register a new client, and for this one all work correctly.

Only difference :
Client not working --> centos 6.7
Client working --> centos 6.6

Repo with url of centos 6 :
http://mirror.centos.org/centos-6/6/os/ http://mirror.centos.org/centos-6/6/updates/

··· Le mercredi 27 janvier 2016 08:31:21 UTC+1, Lionel Caignec a écrit : > > A little update to help to diagnose. > I finally found service of katello, goferd is running. > > I tried to create promote publish and attach to my host a content view but > nothing change. > If il look on package it seems to be ok. but in errata always nothing. > I tried to install a new package from katello to my client --> result OK > I tried to uninstall this package from katello --> result NOT ok > > Perhaps something to help, on "host detail" in "installed Products" > section it tells : "You do not have any Installed Products". > > I tried to reboot server & client nothing better. > > > > > Le mardi 26 janvier 2016 14:35:21 UTC+1, Lionel Caignec a écrit : >> >> Apparently not, it's seems to be installed but nothing run. >> [root@test6 ~]# yum list installed | grep katello >> gofer.noarch 2.6.2-1.el6 >> @katello-client >> katello-agent.noarch 2.4.0-3.el6 >> @katello-client >> katello-ca-consumer-nyx-adm.cines.fr.noarch >> katello-client-repos.noarch 2.4.0-5.el6 >> @/katello-client-repos-latest >> pulp-rpm-handlers.noarch 2.6.4-1.el6 >> @katello-client >> python-gofer.noarch 2.6.2-1.el6 >> @katello-client >> python-gofer-proton.noarch 2.6.2-1.el6 >> @katello-client >> python-isodate.noarch 0.5.0-4.pulp.el6 >> @katello-client >> python-pulp-agent-lib.noarch 2.6.4-1.el6 >> @katello-client >> python-pulp-common.noarch 2.6.4-1.el6 >> @katello-client >> python-pulp-rpm-common.noarch 2.6.4-1.el6 >> @katello-client >> >> >> There is no script in /etc/init.d about katello. >> I follow step from this documentation " >> http://www.katello.org/docs/2.4/installation/clients.html" to install >> katello agent. >> Have i missed something.? >> >> >> >> Le mardi 26 janvier 2016 14:16:41 UTC+1, Eric Helms a écrit : >>> >>> Is your client running the katello-agent? >>> >>> On Tue, Jan 26, 2016 at 7:16 AM, Lionel Caignec >>> wrote: >>> >>>> >>>> Hi, >>>> >>>> i'm new with katello and i think there is something i do wrong. >>>> >>>> I setup one product "centos 6" with 2 repo : >>>> - one for OS url >>>> - one for update url. >>>> >>>> I setup the script from >>>> https://github.com/brdude/pulp_centos_errata_import in order to have >>>> information about errata. Then synced my product and all it's ok >>>> >>>> I create an activation key (with my "centos 6" product selected) and >>>> register one client (centos 6) with command : >>>> subscription-manager register --org=MyOrg >>>> --activationkey=KEY_Centos6_server. >>>> >>>> My host appears on katello's server in "Activation key" --> >>>> "associations" --> "content host" with green spot. When i select this host, >>>> i get some information (hardware, installed packages...) but behind errata >>>> i don't see anything. >>>> >>>> When i execute "yum update" on my client. It tell me some packages need >>>> to be updated and it get this information from my katello's repo. >>>> >>>> So my question how can i do to get information that update is needed on >>>> my katello web interface? >>>> I did not find any tutorial/documentation describing step by step the >>>> way to do that? >>>> >>>> >>>> Thanks for help >>>> >>>> -- >>>> You received this message because you are subscribed to the Google >>>> Groups "Foreman users" group. >>>> To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send >>>> an email to foreman-user...@googlegroups.com. >>>> To post to this group, send email to forema...@googlegroups.com. >>>> Visit this group at https://groups.google.com/group/foreman-users. >>>> For more options, visit https://groups.google.com/d/optout. >>>> >>> >>> >>> >>> -- >>> Eric D. Helms >>> Red Hat Engineering >>> Ph.D. Student - North Carolina State University >>> >>